SANCTA projekt

Tisza szeminárium

a2 tiszajvrosi plbnia bemutatsa

 A Kassai Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Keresztény Családközösség számos képviselője, 2021. augusztus 15-én Tiszaújvárosba látogatott, hogy megismerkedjen és szorosabbra fűzze kapcsolatát a tiszaújvárosi katolikus közösség tagjaival. A gazdag program remekül összekovácsolta a résztvevőket. 

    Juhász Ferenc pasztorációs helynök úr előadása, Az Eucharisztia Hatása a Mai Társadalomra címmel rendkívül inspiráló módon világított rá a posztmodern korban kapaszkodókat kereső ember vívódásaira és az eucharisztia felszabadító erejére melyet közös beszélgetés és vita követett. Ez nagyszerű felkészülési lehetőséget kínált arra, hogy a két katolikus csoport tagjai lélekben felkészülhessenek a közelgő nemzetközi eucharisztikus konferenciára, melynek idén Budapest ad otthont. A látogatás csúcspontját a Dr. Pápai Lajos győri emeritus püspök által celebrált szentmise jelentette. A látogatók templomi sétán vehettek részt és a város szakrális emlékhelyeit is meglátogatták. 

     A közösségépítés és a kapcsolatok fejlesztése nagyon fontos abban az időszakban, amikor az egyén élete számos kihívással szembesül a mindennapokban. A Kassai Keresztény Értelmiségi Szövetség és Keresztény Családközösség ezzel a látogatással is szerette volna hangsúlyozni, hogy mennyire fontosnak tartja az egymásra figyelést és a közös értékek hangsúlyozását a tiszaújvárosi közösséggel.